Fusing glass. Η τέχνη που θα σας μαγέψει

2019-08-23 09:56

 

 

Fusing glass. Μια τεχνική που είναι ευρέως διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο. Το Fusing glass ήρθε να συμπληρώσει της εφαρμογές του χειροποίητου γυαλιoύ σύμφωνα με τις σύγχρονες τάσεις της διακοσμητικής και της αρχιτεκτονικής.

Το γυαλί είναι υλικό με πληθώρα δυνατοτήτων. Με της διαφάνειας του εφαρμόζεται σε χώρους για να καλύψει λειτουργικές και αισθητικές ανάγκες.

 

H δημιουργία του

    Για την κατασκευή του παίρνεις σαν βάση ένα float γυαλί, δλδ συμβατό με τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν, το οποίο θα λειτουργήσει ως καμβάς για το σχέδιο μας. Πάνω στο γυαλί βάσεις εναποθέτουμε τα υλικά επιλογής μας, όπως τα χρωματιστά θράυσματα γιαλιού σε διαδιάφορα μεγέθη, ειδικά ζωγραφικά σμάλτα ώστε να ολοκληρώσουμε την σύνθεση του έργου μας.Στην συνέχεια τοποθετείται σε κλίβανο γυαλιού σε υψηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα να ενοποιηθουν και να δημιουργήσουμε το τελικό μας έργο.

 

 

Χρησεις του

Το fusing glass:

 

  • Αντικαθιστά εύκολα τους υαλοπίνακες των κουφωμάτων.

 

  •  Εφαρμόζεται ως διαχωριστική επιφάνεια χώρων με την μορφή γυάλινου τοίχου που προσδίδει χρώμα και σχέδιο επιτρέποντας το φως του ηλίου να διέρχεται στο εσωτερικό του χώρου και αποτρέποντας τα αδιάκριτα βλέματα.
         

 

  • Tοποθετείται σε οροφές και σε τοίχους για διακοσμητική εφαρμογή.

  • Η πιο διαδεδομένη χρήση του είναι στις πόρτες, παράθυρα και καθρέπτες.
 
  • Μπορεί να λειτουργήσει και ως φωτιζόμενο πάνελ.
 

 

Το κόστος των κατασκευών από fusing glass είναι προσιτό και δεν είναι απαγορευτικό για να καταφέρει να μαγέψει με τις δυνατότητές του.

 

Διεύθυνση :
Αθήνα : Σφακίων 28
Άλιμος ,Τ.Κ. 17455
Πάτρα : Κορίνθου 121
Τ.Κ. 26223
mail:  vitroanassa@gmail.com