Νέα

2019-08-23 09:56
    Fusing glass. Μια τεχνική που είναι ευρέως διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο. Το Fusing glass ήρθε να συμπληρώσει της εφαρμογές του χειροποίητου γυαλιoύ σύμφωνα με τις σύγχρονες τάσεις της διακοσμητικής και της αρχιτεκτονικής. Το γυαλί είναι υλικό με πληθώρα δυνατοτήτων. Με της διαφάνειας...

Τα νέα μας

2016-02-20 13:03
Γιατί το βιτρώ δημιουργεί ενδιαφέρον, έκπληξη, ένταση?   “Θα ήταν παράξενο αν τα χρώματα δεν θα μπορούσαν να δίνουν την ιδέα της μελωδίας” Κλοντ Ντεμπισί.       Γιατί το βιτρώ δημιουργεί ενδιαφέρον, έκπληξη, ένταση?     Στο βιτρώ αντιλαμβανόμαστε τη μαγική...

10 ερωτήσεις για τα βιτρώ

Που μπορώ να τοποθετήσω βιτρώ;

7 ιδέες βιτρώ - fusing που θα δώσουν λάμψη και ιδιαίτεροτητα στο χώρο σας.
 
Κάθε παράθυρο ή άνοιγμα μπορεί να ενσωματώσει βιτρώ ή στοιχεία βιτρώ. Είναι γνώστη η χρήση του και οι λειτουργικότητά του σε παράθυρα ,πόρτες και φεγγίτες. Φιλτράρει το φως του ήλιου ενώ ταυτόχρονα του επιτρέπει να εισέλθει το φως και και η θαλπωρή του στο χώρο. Εγώ πάντα θα πρότεινα να μην φορτώνουμε όλα τα παράθυρα μας με κουρτίνες που μπορεί να κρατάει μακρυά τα αδιάκριτα βλέμματα αλλά κρατάει και το φως μακρυά μας. 7 ιδέες που θα δώσουν λάμψη και ιδιαιτερότητα στο χώρο σας.
 
  • Μια πραγματικά όμορφη ιδέα είναι το βιτρώ ή fusing στα παράθυρα του μπάνιου. Προστατεύει την ιδιωτικότητα του χώρου ενώ του προσδίδει φωτεινότητα για ένα ευχάριστο και όχι μόνο ξεκίνημα της μέρας!
  • Τα τζάμια στα πορτάκια στην κουζίνας – βιτρίνες μπορούν να αντικατασταθούν με όμορφα βιτρώ. Η κουζίνα πάντα είναι ο πιο ευχάριστος χώρος με χρώματα στα σκεύη, στα διακοσμητικά της για να σε κερδίζει και να σου εξάπτει την φαντασία για δημιουργία. Οι country, shabby chic, κλασικές κουζίνες, italian style αγαπούν το βιτρώ και το υποστηρίζουν αβίαστα.
  • Με μια απλή και οικονομική κίνηση μπορεί ο χώρος σας να μεταμορφωθεί. Αυτό μπορεί να γίνει με ένα φωτιστικό τύφανι (τύπου tiffany). Όλοι έχουμε μία γωνία δική μας, που μας χαλαρώνει και μας “αγκαλιάζει”, τολμήστε το, δίνει μια πολύχρωμη πινελιά που έρχεται σε πλήρη αντίθεση αλλά και αρμονία με τον τοίχο.
  • Ηλεκτρολογικοί πίνακες! Πόσες φορές έχουμε σκεφτεί, τι μπορούμε να κάνουμε με αυτό τον πίνακα των ασφαλειών που «φωνάζει» τόσο παράταιρα τη παρουσία του μέσα στο σπίτι μας; Το βιτρώ ή Fusing είναι πραγματικά η μοναδική λύση, επειδή είναι γυαλί έχει την διαφάνεια που χρειάζεται για να σε προειδοποιεί και την αισθητική για μην σε ενοχλεί σε όποιο σημείου του σπιτιού και να βρίσκεται.
  • Τα διαχωριστικά και τα παραβάν. Χρωματισμένα κομμάτια σε σύγχρονα σχέδια, γεωμετρικά και μη είναι συχνά λιγότερο περίπλοκα από τα κλασικά.
  • Οι οροφές είτε με φυσικό ή τεχνητό – κρυφό φωτισμό είναι μια εξαιρετική επιλογή για την ενσωμάτωση του βιτρώ. Δίνει μία κομψότητα και διαφορετικότητα στον χώρο και τον αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο.
  • Καθρέπτης, το απαραίτητο, χρηστικό κομμάτι του χώρου πλαισιωμένο από βιτρώ, με τα ζωντανά και λαμπερά χρώματα γίνεται το απόλυτο διακοσμητικό σας.

 

Βιτρώ - Παιδί. Είναι ασφαλές?

    Έχετε αποφασίζεται να βάλετε βιτρώ σε σπίτι με μικρά παιδιά και σκέφτεστε την ασφάλεια τους? Και όμως τα βιτρώ προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια από οποιοδήποτε άλλη επιλογή κρύσταλλου ή τζαμιού, ειδικά σε εσωτερικά ανοίγματα όπως πόρτες. Έχει την δυνατότητα να αντέχει περισσότερους κραδασμούς από ότι ένα ενιαίο τζάμι. Οι μολυβένιες ενώσεις του του προσδίδουν ελαστικότητα και αντοχή, και τα κομματιασμένα τζάμια του βιτρώ προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια. Το ποιο σημαντικό από όλα είναι ότι οποιαδήποτε ζημιά σε ένα ή και περισσότερα κομμάτια γίνει δεν θα φύγουν από την θέση τους έτσι ώστε να τραυματίσουν κανέναν αφού τα συγκρατούσουν οι μολυβένιες ενώσεις. Και σε αυτή την περίπτωση δεν θα γίνει αντικατάσταση στο βιτρώ πάρα μόνο στο κομμάτι που έχει υποστεί ζημιά.
    Έτσι εάν έχετε μικρά ή μεγάλα παιδιά το βιτρώ στις πόρτες είναι μια επιλογή που δεν θα μετανιώσετε πότε. Το βιτρώ συνδυάζει το χρώμα, την διαφάνεια και την κομψότητα. Τα χρώματα διεγείρουν τις λειτουργίες του εγκέφαλο σύμφωνα με έρευνες και το βιτρώ έχει την δυνατότητα να τα διαχέει στο χώρο δημιουργώντας μια μαγική αίσθηση όταν το διαπερνά το φως .

 

Διεύθυνση :
Αθήνα : Σφακίων 28
Άλιμος ,Τ.Κ. 17455
Πάτρα : Κορίνθου 121
Τ.Κ. 26223
mail:  vitroanassa@gmail.com